Al ruim 25 jaar traint elke woensdagavond van 19:00 tot 20:00 een mooie groep met een verstandelijke beperking bij atletiekvereniging Spado. Hierbij zijn er trainers actief om samen met de atleten de doelen te behalen die ze zichzelf opleggen. De groep bestaat uit ca 25 leden en heeft behoefte aan extra trainer.

Om de trainingen goed te kunnen geven is er behoefte aan een trainer die minimaal 2 jaar zelf baanatletiek-ervaring heeft. Heb jij affiniteit met atletiek? Heb je humor? Zou jij het leuk vinden om met een sportieve groep wekelijks aan de slag te gaan? Misschien is het dan wel iets voor jou.

Daarnaast zoeken we iemand die goed is om alles in goede banen te laten leiden als coördinator voor de G-groep. Ook daarvoor zoeken we nog een enthousiast iemand die naast trainer een extra stapje wil zetten als coördinator voor deze doelgroep. Hierbij kan je o.a. denken aan het coördineren om deel te nemen aan wedstrijden, als contactpersoon naar ouders/verzorgers en als eerste contactpersoon binnen de vereniging. Bij interesse en voor vragen, kan je contact opnemen met Sven van Merode, coördinator van de G-groep. Je kan Sven mailen op ggroep@spado.nl

Naast deze bestaande functies, is er ook de wens om een nieuwe groep te starten. Spado-lid Frederique Sanen is een jonge dame uit Bergen op Zoom een heeft een ‘been prothese’. Al jaren wilde ze hardlopen, maar dit ging niet met haar dagelijkse prothese. Sinds begin 2024 heeft ze een blade, waardoor ze met deze sportprothese kan hardlopen! Na jaren van niets doen, kan ze weer gaan bouwen aan haar conditie. Graag wil Frederique gaan sporten met een groepje met een sportporthese. We hebben drie potentiële atleten. We willen met de groep gaan starten en wekelijks training geven op dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur. De training vindt tegelijk plaats met andere baanatleten en daar waar mogelijk wordt graag aangesloten bij de reguliere groepen, maar de gedachte is om minimaal het eerste jaar een aparte groep op te starten. Uit de praktijk moet blijken hoe het vervolg het beste vorm gegeven kan worden. Heb je affiniteit met atletiek en wil je iets nieuws uit te proberen om samen met de atleten een zoektocht te maken, neem dan contact op met Jeroen Jonkers, jeroen@jonkersenko.nl of Marijn Verdult (bestuurslid) atletiek@spado.nl

Voor alle drie de rollen geldt dat er de mogelijkheid is vanuit Spado een cursus te volgen, kan een vrijwilligersvergoeding worden verstrekt en is er de lol en het nu om wekelijks te sporten met een groep waarbij niet alles vanzelf gaat, maar wel met veel lol en energie.