Jelte van Tilburg

Tessa Kusters

Nona Weststrate

Matthijs Buijssen

Xavi Maas

Anouk
Hallo, ik ben Anouk Verdaasdonk. Ik ben 16 jaar oud en zit al ruim 10 jaar bij SPADO. De onderdelen die ik doe zijn verspringen, hink-stap-sprong en sprint. Mijn doelen voor dit jaar zijn om podiumplaatsen te halen op het Nederlands kampioenschap. Ook hoop ik te kunnen pieken op het NK junioren bij SPADO in 2023!

Meike
Hallo, ik ben Meike Verdaasdonk. 19 jaar oud en zit al ruim 10 jaar bij Spado. Ik doe de onderdelen verspringen, hink stap springen en af en toe een 200/400 meter. Mijn doelen voor dit jaar zijn 6 meter halen bij het verspringen en een finale plek halen bij het NK senioren. Ik zit momenteel voor een jaar in Amerika maar daarna zie je me weer bij Spado !

Jip
Ik ben Jip Haest, atleet bij AV Spado met als specialisatie het polsstokhoogspringen! Momenteel heb ik een hoogte van 4.80m als persoonlijk record staan. Mijn doel op korte termijn is op zo snel mogelijk de magische 5m grens te bereiken met als achterliggend doel de limiet te halen voor het EK U23 binnen 2 jaar. Dit staat op 5.30m. Waarom polsstokhoogspringen? Het is het spectaculairste onderdeel binnen de atletiek en het geeft een kick wanneer je in de lucht vliegt en de lat hebt kunnen laten liggen! Naast mijn sport doe ik de ALO als studie, ik hoop binnen 1,5 jaar voor de klas te staan op het Rijks om daar topsporttalenten te ontdekken en te ondersteunen binnen de lessen lichamelijke opvoeding!  

Lorijn
Hoi ik ben Lorijn Kessels ik ben 13 jaar en ik doe meerkamp. Mijn doel is om als C-Junior de top 10 te halen met het NK meerkamp. Toen ik 4 jaar was ben ik begonnen met atletiek. Ik ging altijd met mijn 2 jaar oudere broer Jorrit mee om hem weg te brengen naar trainingen en wedstrijden, sindsdien kan ik niet meer zonder atletiek. 

Tinka
Hoi ik ben Tinka Fokke, 15 jaar oud en doe al zo’n 9 jaar aan atletiek. 
Ik specialiseer me sinds 2019 in speerwerpen, kogelstoten, en aan discuswerpen bij spado. 
Dit jaar is mijn doel om elke wedstrijd mezelf steeds een stukje te verbeteren en op de Nationale C-spelen op mijn best te zijn.

Selena
Hoi allemaal, ik ben Selena Jansen, 16 jaar oud en ik ben lid van het Spado talententeam. Ik zit momenteel in 4 VWO en doe inmiddels al weer een paar jaar aan atletiek. Ik heb me gespecialiseerd in de zevenkamp, voor mij de mooiste sport die er bestaat. Het beoefenen van de zevenkamp betekent ook, dat je je aandacht moet verdelen tussen deze 7 diverse disciplines. Het combineren en plannen van al deze disciplines kan soms best voor moeilijkheden zorgen, maar deze uitdaging ga ik graag aan. Ik zou mijzelf in ieder geval graag bij de top 10 van NL in de zevenkamp willen voegen, daarbij hoop ik andere atleten te inspireren en te motiveren om het maximale uit zichzelf te halen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat intrinsieke motivatie één van de sleutels tot succes is. De quote die mij hier het meest in inspireert is: ‘If you want something bad enough you’ll eventually get it, you just have to fight for what you want and never give up.’

Tessa
Ik ben Tessa Noom ik ben 13 jaar en ik woon in Hoogerheide. Ik doe meerkamp! En mijn lievelings onderdelen uit meerkamp zijn sprint en horde. Mijn doel is om in de top 10 meerkamp van Nederland te komen.

Merle
Ik ben Merle van Elzakker, 21 jaar en sinds juni 2021 afgestudeerd aan SPECO Sportcommunicatie. Ik heb de afgelopen winter regelmatig in Oostenrijk skiles gegeven, maar vanaf 1 april ga ik starten bij mijn eerste ‘echte’ baan. Mijn doelen voor komend seizoen zijn het verbeteren van mijn eigen persoonlijke records en het behalen van halve finale(s) op de NK. Ik focus mij voornamelijk op de kortere afstanden: 100 meter, 200 meter en 100 meter horden.

Marte
Ik ben Marte Visser, 13 jaar en kom uit Hoogerheide. Sinds mijn zesde zit ik op atletiek bij Spado. Ik train 4 keer per week en heb vaak wedstrijden in het weekend.
Ik doe graag verschillende onderdelen. Daarom richt ik me voorlopig op de meerkamp maar heb zeker ook een paar favoriete onderdelen die ik graag doe: verspringen, sprint en hordelopen. Mijn doelen voor de komende jaren zijn dat ik veel plezier mag houden in mijn sport en mee kan doen in de top van Nederland.

Lotte
Ik ben Lotte Haest en doe de onderdelen kogel en discus. Mijn beste prestaties zijn: Nederlands kampioen kogel, Nederlands kampioen discus en het winnen van het vervangende EK toernooi onder 18 in 2021. Mijn doelen zijn het behalen van limieten voor ander jeugdtoernooien zoals EK U20, EK U23 etc. 

Sietske
Ik ben Sietske Elseman, ik zit op het Moller en doe Vwo, ik zit in de tweede. Verder ben ik C-junior eerste jaar. Ik ben 13 jaar en doe nu zo’n 4 jaar atletiek. Sinds een jaar of 2 doe ik de onderdelen hoogspringen en polsstokhoogspringen. Hier focus ik me ook het meeste op. 
Ik train ongeveer 5x in de week. Daar doe ik onder andere polshoog en kracht. Kracht doe ik in het krachthonk bij Spado. Daar krijg ik om de paar maanden een nieuw schema dat dan aansluit op mijn vordering. 
Dit jaar wil ik graag nieuwe persoonlijke records. De PR’s die ik nu heb zijn ongeveer een jaartje oud, het zou dus leuk zijn om deze te verbeteren. Bij hoogspringen is mijn doel rond de 1.55. Die raak ik steeds net, met wat langer trainen zou dat haalbaar zijn. Bij polshoog zou 2.60 leuk zijn. De volgende hoogte en 10 cm hoger dan mijn oude PR. Ook dat zou haalbaar moeten zijn.

Bjarne
Ik ben Bjarne Maas, geboren in 2007 en nu een C2 junior.
Ik ben bij Spado als pupil begonnen omdat ik graag deed hardlopen.
Mijn doel op korte termijn is, om een finale op horden te lopen. Op lange termijn is mijn doel/droom om aan de olympische spelen mee te doen op een atletiek onderdeel.
Ik volg nu een meerkamp-schema wat inhoudt dat ik 6 dagen in de week train, volgens een 3-wekelijks roterend schema, om zo alle onderdelen van de meerkamp te kunnen trainen.
Meerkamp onderdelen outdoor voor een C2 junior zijn: 100m sprint, 100m horden, verspringen, hoogspringen, speerwerpen, kogelstoten en discuswerpen.
Omdat ik veel onderdelen van atletiek leuk vind, ben ik meerkamp gaan trainen.
Mijn favoriete onderdelen in de meerkamp zijn nu horden en verspringen maar ik heb afgelopen jaar een 300m horden geprobeerd wat me ook leuk lijkt. Volgend jaar komt er bij de meerkamp nog polsstokhoogspringen bij. Wie weet wat ik daarvan ga vinden?
Ik woon in Bergen op Zoom en fiets meestal met atletiekvrienden naar Rozenoord om te trainen.
Ik zit in de 2e klas van de Havo op het Rijks in de atletiekklas met nog meer Spado atleten.
In de atletiekklas, heb ik per week, nog 2 extra blokken van 2 lesuren atletiektraining onder schooltijd.
Ik heb een trui met de tekst: “Life is always better when I’m on my way to hurdling”.
Dat vat het wel goed samen: het liefste ben ik bezig met mijn sport!

Brent
Sinds mijn 5a 6 jaar doe ik onder impuls van mijn ouders aan atletiek. Zoals bijna iedereen die met atletiek start probeer je eerst zowat alle nummers uit . Omdat ik niet een echte uitblinker ben in 1 specifiek nummer, doch wel aardig wat nummers onder de knie heb, probeer ik me nu te handhaven in de tienkamp. De variatie van trainingen hierin vind ik het leukste. Elke dag staat er wel een andere training op mijn programma dat natuurlijk wel heel druk bezet is. 
Ondertussen weten de meeste ook wel dat ik ASS heb (Autismespectrumstoornis). Hierdoor bekijken en benaderen heel veel atleten/mensen mij anders. Hier kan ik natuurlijk weinig aan veranderen, doch ik probeer mijn prestaties voor zich te laten spreken. Aan de start van een wedstrijd is voor mij iedereen gelijk en ben ik niet bang om mij te laten gelden.
Mijn grootste doelstelling is gewoon steeds mijn beste beentje voor te zetten en een mooie prestatie voor Spado neer te zetten. Met mezelf te overwinnen en mijn eigen records te breken kom ik hopelijk al wel een eind op weg….als je dan toch een meer specifieke doelstelling wenst te horen. Het clubrecord senioren op de meerkamp van Spado op mijn naam brengen is wel een hele mooie uitdaging. 
En als dat niet lukt, genieten van Spado blauw is ook al leuk….niet dan ?

Sven
Mijn naam is Sven van Merode en ik ben 23 jaar oud. Zelf werk in het voortgezet onderwijs als docent natuur- & scheikunde. Daarnaast train ik 6-8 keer in de week. Ik train voor het onderdeel hoogspringen bij het RTC-MWB te Gilze Rijen. Daarbij train ik 3 keer bij Spado voor de algemene conditie, snelheid en kracht. Bij Stimulus werk ik aan mijn kracht en stabiliteit 2x per week.  Mijn doel deze zomer is om over die magische 2.20m te springen. 

Fabian

Fenne
Ik ben Fenne Bijlhouwer en woon in Hoogerheide. Ik word in november 2022 15 jaar en ben sinds mijn 8e jaar lid bij SPADO. De onderdelen waar ik me de laatste 2 jaar op richt zijn de werpnummers discuswerpen, kogelstoten en sinds eind 2021op kogelslingeren.  Mijn doelen voor 2023 is het limiet te werpen met discus voor EK U18 en voor 2024 het WK U18 met discus en kogelslingeren.