Willy Mol, oud-voorzitter en erelid van SPADO, is 27 juli 2020 op 92-jarige leeftijd overleden.

SPADO verliest een uniek, sociaal, gewaardeerd en bijzonder geliefd lid.

Willy Mol werd in 1959 secretaris van de ‘sectie atletiek’ van MOC’17. In 1963 werd hij gekozen tot voorzitter van de sectie atletiek en hij heeft die taak  6 jaar met veel plezier gedaan.

In die tijd heeft hij ‘grote’ wedstrijden georganiseerd op Sportpark Rozenoord, zoals de interlands Nederland – België en Nederland- Frankrijk, en de 1 mei wedstrijden. Topatleten kwamen graag naar Bergen op Zoom en trokken volle tribunes.

Onder zijn voorzitterschap werd  atletiek losgekoppeld van MOC’17 en ontstond AV SPADO als zelfstandige atletiekvereniging, in 1967. Een jaar later trad Willy af als voorzitter en hij werd kort daarna benoemd tot het 1e Lid van Verdiensten van SPADO. In 1980 werd Willy benoemd tot Erelid van de vereniging.

Hij bleef altijd betrokken bij SPADO. Hij was actief bij de organisatie van alle atletiekwedstrijden, hij was de drijvende kracht achter de immens populaire prestatielopen in het Lievensbergbos, hij startte de donderdaggroep voor de Vutters en hij zat in twee jubileumcommissies. Ook was Willy Mol één van de initiatiefnemers voor oprichting van de G-groep, een groep die hem bijzonder aan het hart lag.

Willy zat altijd boordevol ideeën en wist anderen daarvoor warm te maken.

Bedankt Willy voor alles wat je voor ons hebt gedaan.

Bestuur AV SPADO