Wim van den Abeele meldde zich op 13 september 1972 aan als lid van SPADO en ging lopen bij de “Fitters” van de zondag groep. In de clubbladen van die tijd komen we zijn naam regelmatig tegen bij uitslagen van clubcrossjes en bij de Coopertesten. Voor de afstanden die hij liep en de leeftijd die hij had, was zijn conditie “zeer goed”. Wim ging er ook op uit op zijn racefiets en ging regelmatig schaatsen op de ijsbaan in Breda.

Bij de oprichting van een nieuwe “Vuttersgroep” in 1990 sloot Wim zich ook aan bij die groep die op donderdag ging trainen.Toen de Vutte groep in 2000 het 10 jarig jubileum had was het Wim die als nevenactiviteit een feestelijke fietstocht uitzette. Het was een zeer geslaagde dag en het bleek de aftrap voor een jaarlijks terugkerend uitje. Een fietstocht waarbij Wim ook altijd een excursie regelde naar een klein museum in de buurt of naar een groot bedrijf zoals Bruynzeel of Phillip Morris, compleet met rondleidingen en meestal koffie en cake. Die fietstochten vinden nog altijd jaarlijks plaats en eindigen gebruikelijk met een hapje en een drankje in het clubhuis.. Om uiting te geven aan zijn verbondenheid met de Vutters schreef hij in 2008 een klein boekje, “de Vutter”.

Daarin omschreef hij de geschiedenis van de Vuttersgroep. Een exemplaar bevind zich ook in het Spado archief.

Tegen dat Wim stopte met werken gaf hij zich ook op voor wedstrijden om te helpen bij het materialen team. Zo kreeg hij daarvan de smaak te pakken toen SPADO de NK’s indoor organiseerde in Gent. Extra leuk was dat de dochter van Wim, Thèrèse, ondertussen de PR functie had in het bestuur van SPADO en dat de echtgenote van Wim, Riet, vrijwilligster was in de kantine in de clubhuis. Dat allemaal leidde ertoe dat Wim in 2003 toetrad tot het SPADO bestuur in de functie van Accommodatie en Materialen. Met grote inzet heeft Wim bijna 10 jaar deel uitgemaakt van het SPADO bestuur. Bij alle soorten wedstrijden op de baan of daarbuiten, zoals bij de Monumentenlopen, Havenlopen, Spadocrossen etc. was Wim er verantwoordelijk voor de benodigde materialen op de juiste plaatsen was en gaf hij leiding aan zijn vrijwilligers. Bij zijn aftreden in 2012 werd Wim benoemd tot Lid van Verdiensten. Wim bleef nog lang vaak klusjes doen in het clubhuis en voor het materialen team. Door een flink gezondheidsprobleem in 2011, waarvoor hij rond tien maanden in het ziekenhuis verbleef, ging het lopen hem steeds slechter af. Noodgedwongen moest hij langzaam afhaken bij de Vutters en ook bij de zondag groep waar hij in 1972 was begonnen. Hij bleef 46 jaar lid van SPADO.

Door zijn steeds afnemende gezondheid overleed Wim afgelopen donderdag in het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom