Op zaterdag 20 april 2024 vond op de atletiekbaan van sportpark Rozenoord de jaarlijkse Dirk Kuyt Foundation Frame Running Cup plaats. Vanuit het hele land deden een kleine 50 framerunners mee aan dit officieus Nederlands kampioenschap. Vanuit Spado namen er tien atleten deel en streden in hun categorieën om de medailles.

Verschillende startschotten werden gegeven door Jens Toornstra. Jens is één van de ambassadeurs van de Dirk Kuyt Foundation komt, nu profvoetballer bij FC Utrecht en moedige de atleten fanatiek aan. Alle uitslagen zijn terug te vinden op Atletiek.nu – Landelijke Dirk Kuyt Foundation Frame Running Cup – Live uitslagen!.

Een aantal Spado-atleten liepen persoonlijke records. Zo liep Ewout Heijbroek op de 200 meter een tijd van 51,77. Stef Olree liep snel op de 400 meter 1,22:59 en de 800 meter in 2,59:40. Vooral de 800 meter was spannend en was tot 50 meter voor de finish de hoop dat Stef zou winnen, maar hij kwam net te kort voor de eerste plaats. Fabian Joppe liep op de 100 meter 27,93 en ook op de 200 en 400 meter liep hij een persoonlijk record. Na twee trainingen deed Clasie van Meer mee en liep natuurlijk persoonlijke records, omdat het zijn eerste wedstrijd was.

Ook bijna alle dames liepen een persoonlijk record. Zo liep Danielle van de Pas 23,27 seconden op de 100 meter, Aileen Luijkx 58,63 seconden op de 200 meter en Elin van Tetering 24,3 seconden op de 100 meter. Om de dag extra feestelijk te maken was er voor alle atleten, supporters en vrijwilligers friet, ijs en koffie van een barrista.

De wedstrijd vond voor de zevende keer plaats. In 2025 vindt de Dirk Kuijt Framerunning Cup waarschijnlijk plaats in Den Haag.