Op dinsdagavond 2 april werd de heen en weerloop weer georganiseerd door AV Spado. Deze tempotraining die door velen wordt gebruikt als een laatste meting voor een van de voorjaarsmarathons, is al jaren een vast item op de Spado agenda.

Atleten uit de regio lid of geen lid van Spado kunnen meedoen aan deze laagdrempelige training. En dat dit evenement, ondanks de onregelmatige organisatie de laatste jaren, nog steeds erg populair is onder lopers bleek dinsdag 3 april 2024 maar weer eens. Om kwart over zes kwamen de eerste lopers al binnen ondanks dat de gezamenlijke warming-up pas vanaf half zeven zou zijn.

Om iets over half zeven werd de gezamenlijke warming-up gestart met een aantal rondjes op de baan daarna werden er losmaakoefeningen gedaan. Tijdens de warming-up ontvingen de vrijwilligers die het verkeer in goede banen zouden leiden en de EHBO hun instructies en gingen op pad naar hun locaties. Na de warming-up ontvingen de hazen de laatste instructies en werden de groepen in de juiste volgorde naar het welbekende startpunt, de rotonde aan de Olympialaan, gedirigeerd.

Om exact zeven uur werd het startschot gegeven en gingen de ruim 90 lopers op pad voor hun uur in een vast tempo. Na een half uur lopen over de Huijbergsebaan werd er gekeerd en begon men aan de terugweg in hetzelfde tempo als de heenweg. Na een uur lopen kwamen bijna alle groepen weer gelijk aan bij de rotonde waar ze gestart waren. Na de finish werd er verzameld en is men samen weer naar Spado gegaan waar iedereen nog een drankje werd aangeboden.

Dinsdag 3 september is de volgende heen en weerloop bij spado, houdt de website en de socials in de gaten voor nadere informatie..