Op zaterdag 10 juni 2023 vindt op de atletiekbaan van sportpark Rozenoord de jaarlijkse Dirk Kuyt Foundation Frame Running Cup plaats. Een running frame is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. Tot aan mei 2021 heette de sport RaceRunning en het running frame heette RaceRunner.

De wedstrijd vindt voor de zesde keer plaats en is het officieus Nederlands kampioenschap. De organisatie is in handen van atletiekvereniging Spado in samenwerking met  de landelijke stichting ‘Frame Running Nederland’.  De wedstrijd staat open voor alle verenigingen en voor atleten die niet zijn aangesloten bij verenigingen.  Ook mogen atleten uit het buitenland deelnemen, buiten mededinging. Er zal in drie categorieën gestreden worden om de prijzen en er worden ca. 80 atleten verwacht.

De wedstrijd is één van de onderdelen om het 25-jarig bestaan van de G-groep te vieren. Sinds 1998 bestaat de G-groep bij Spado en wekelijks trainen ca. 25 G-atleten en 12 Framerunners.