Beste Dames, 

Begin dit jaar zijn een aantal nieuwe (Assistent) trainers opgeleid voor de wegatletiek. langs deze weg een korte samenvatting.

Zaterdag 11 december zat een 5-tal spado atleten gespannen in het clubhuis, zij zijn de uitdaging van het trainersvak aangegaan. Maar wat houdt dit in en wie geeft deze zogenaamde cursus LT2. De cursusleider is er klaar voor en valt best mee.In 3 zaterdagen werken ze (met tussenkomst van een corona sluiting) toe naar eind training met atleten die ze zelf gevraagd hebben. Op zaterdag 5 februari mogen ze het geleerde in de praktijk brengen op echte atleten en niet als op de voorgaande zaterdagen op elkaar. De groep atleten is een gevarieerde enthousiaste groep die mogelijk nog zenuwachtiger waren dan de aankomende LT2 trainers. 

Uiteindelijk zijn ze allemaal geslaagd en hieronder stellen ze zich aan u voor.

Mijn naam is Herbert Rijneveld, 41 jaar jong. Getrouwd en 2 kinderen. Sinds 2009 ongeveer begonnen met hardlopen nadat ik een enorme reality check kreeg bij het oprennen van de trap! Nadat ik uitgehijgd was en weer een beetje bijgekomen besloten om maar weer te gaan sporten. Dat was compleet gestopt door mijn ploegendiensten. Gestart met een start to run groep in Ossendrecht. Ook direct besloten om te stoppen met roken! Nu 12 jaar later ben ik een fanatiek trail loper en sta ik aan de vooravond van mijn 1e marathon die ik in April wil gaan lopen in Rotterdam. Ondertussen aangesloten bij de woensdag groep in Hoogerheide van Spado waar ik met veel plezier meeloop.Daar is me ook gevraagd of ik ook trainer zou willen worden zodat we elkaar ook in Hoogerheide kunnen afwisselen. Dat lijkt me een mooie uitdaging, om met alle enthousiaste leden naar mooie persoonlijke doelen toe te werken! 

Mijn naam is John Boontjes, ik ben werkzaam als zelfstandig IT manager bij diverse bedrijven en sinds 2005 aan het hardlopen. Ooit ingeschreven gestaan voor de Marathon in New York maar wegens blessure niet kunnen lopen. Na rustige hardloop jaren ben ik in 2018 weer begonnen bij Spado en nu in 2022 als hardloop trainer bezig. Naast hardlopen en trailen ben ik ook actief met mountainbiken en doe graag kokkerellen op mijn Green-Egg.


Hi, ik ben Janine Baller, kom uit Putte en ben in het dagelijks leven altviolist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Ben al mijn leven lang sportief; in mijn jeugd tennis en ballet, in mijn studietijd aerobics en joggen, en daarna squash, crossfit en trailen.
Sinds juni 2020 loop ik met veel plezier bij de Woensdag-groep in Hoogerheide. Ik weet van mezelf dat ik een gedisciplineerd trainingsbeest ben en zo heb ik het aangedurfd om met een goed schema mijn eerste marathon te lopen in de zomer van 2021. Het trainen in een vaste groep heeft  bij deze voorbereiding een absolute meerwaarde gehad, sociaal én sportief gezien. Mede daardoor ben ik enthousiast geworden om andere lopers te motiveren om én lekker te lopen én eventuele doelen te behalen. De logische volgende stap was dus om trainer te worden!
Heb er zin in!!!!

Mijn naam is Barry Westdorp 48 jaar oud, geboren in Bergen op Zoom, getrouwd en samen hebben we 4 kids.
Om iets aan mijn conditie te gaan doen ben ik in 2013 gestart met de beginnerscursus bij SPADO en heb inmiddels, een helaas niet officiële, Zeeuwse kustmarathon gelopen (jaar dat deze helaas niet door is gegaan vanwege Covid) Dit jaar staat Enschede op de planning.
Na jarenlang te hebben gelopen bij de verschillende loopgroepen, wil ik graag mijn enthousiasme en kennis gaan inzetten als assistent-trainer bij SPADO. Gezelligheid met een uitdaging voor iedereen is mijn motto voor de trainingen.

Mijn naam is Eric van Veen, 51 jaar oud en woonachtig in Bergen op Zoom. Sinds 2012 ben ik lid van AV Spado. Van het begin af aan, loop ik met de hardloopgroepen van maandagavond en zaterdagochtend onder leiding van Jos van Gisbergen mee. De leukste afstand binnen de wegatletiek vind ik de halve marathon, maar een trailrun op zijn tijd gaat er ook wel in. Hardlopen betekent voor mij een combinatie van actief en gezellig bezig zijn. Met mijn trainingen zal ik er na streven deze beide elementen zoveel mogelijk te verenigen.”

Het was een leuke periode waarin zowel cursusleider als cursisten een hoop van elkaar hebben geleerd.

Zet hem op trainers,

De cursusleider