In de morgen van woensdag 26 april was er in de stadsschouwburg De Maagd weer de jaarlijkse lintjesregen. Het was ook een ware regen want er werden bij die gelegenheid maar liefst 19 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Frank Petter. Onder de gedecoreerden waren ook SPADO leden.

Riet Lint- Kruf werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze was voorgedragen door leden van haar trimgroep waaraan ze volgend jaar al 50 jaar de wekelijkse trainingen geeft in de bossen van Lievensberg.

Buiten de trainingen is ze altijd weer actief om nevenactiviteiten te organiseren om het vooral leuk te maken in de groep. Een dagreisje met de bus, een of vaartocht met de boot, met haar man Jac als schipper en tevens kapitein.

Buiten SPADO werden ook maatschappelijk verdiensten belicht. In de jaren zeventig vingen ze gedurende 2 jaar Vietnamese bootvluchtelingen op……..

Peter Bogers werd ook Lid in de Orde van Oranje Nassau. Bijzonder was dat hij was voorgedragen door zijn neef Steven Adriaanse, de burgemeester van Woensdrecht. Peter kennen we bij SPADO als een veelzijdige vrijwilliger; vooral als jurylid bij wedstrijden, EHBO-er, (oud) verkeersregelaar en klusser als de handen uit de mouwen moeten worden gestoken. Ander vrijwilligerswerk dat werd vermeld was “chauffeur op de wensambulance”, werkzaamheden in de Hospice en in de buurtpreventie etc.

Jan Slokkers is een oud SPADO lid, bij de meesten bekend als een Steketee tijdens Vastenavond….. In de jaren tachtig was hij een talentvolle lange afstand loper bij SPADO en nam hij o.a. deel aan marathons in Rotterdam, Apeldoorn en in Amsterdam (PR 2.46 u). Vanwege blessures stopte hij in 1990.

Bijzonder was dat hij in 2004 terugkeerde bij de vereniging en daarna 4 jaar lang voorzitter was van de organisatie van de toen jaarlijkse Monumentenloop waarbij hij leiding gaf aande ongeveer 80 vrijwilligers.

Jan werd eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De voor-dracht werd gedaan door SynapsZ Kunstcollectief, waar Jan voorzitter van is.