Jeroen Jonkers is op 10 juni 2023 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn enorme inzet voor de gehandicaptensport. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt door Burgemeester Petter, in het bijzijn van de G-atleten, familie, vrienden en Spado leden.

Jeroen is al sinds 1984 lid van atletiekvereniging Spado en zet zich al jaren in als vrijwilliger voor de club. Vanaf midden jaren ’90 van de vorige eeuw heeft Spado zich ingezet voor de atletieksport voor mensen met een beperking. Jeroen is vanaf het begin de drijvende kracht achter de atletieksport voor mensen met een beperking, de G-groep, binnen atletiekvereniging Spado. Door de niet aflatende inzet van Jeroen is de G-groep een niet meer weg te denken onderdeel van Spado.

Naast zijn inzet bij Spado is Jeroen zich ook landelijk niveau gaan inzetten voor de atletieksport voor mensen met een beperking. Ondermeer tijdens het Nederlands kampioenschap voor atleten met een beperking in 2004, het Nationale Evenement in 2011, het Europees Kampioenschap voor mensen met een beperking in 2014 en het Nationale Kampioenschap framerunners. Deze laatste wedstrijd zou eigenlijk op 10 juni 2023 plaatsvinden, maar is helaas vanwege de hoge temperaturen afgelast.

Jeroen heeft met zijn inzet een grote bijdrage geleverd aan de acceptatie en integratie van de gehandicaptensport in Nederland. In 2020 ontving Jeroen voor zijn inzet voor de sport voor mensen met een beperking van de vice-voorzitter van de Atletiek Unie de Joke Rijswijkprijs.