Afgelopen 15 december vond de kerstborrel plaats, helaas was deze niet zo druk bezocht als de vorige editie. Maar toch was het gezellig druk in d’n Assischuif, wat opviel was dat er weinig aanloop was van de baanatletiek op zo’n leuk evenement.

Het was ook tijd om de jaarlijkse vrijwilligersprijzen weer uit te reiken. De wisseltrofee een prijs die jaren geleden in het leven is geroepen voor een vrijwilliger die iets extra doet voor de vereniging maar geen trainer of bestuurslid is. Deze prijs werd uitgereikt door coördinator wegatletiek Marijn Verdult De prijs is uitgereikt aan Hans Meesters voor zijn geweldige inzet als vrijwilligerscoördinator bij de Brabantse wal marathon, na twee corona edities die niet doorgingen lag de lastige taak er om voldoende vrijwilligers te enthousiasmeren voor dit evenement. Het is Hans op een mooie manier en met veel mail spam gelukt om dit voor elkaar te krijgen wat reden was om hem voor deze bijzondere prestatie deze prijs aan te bieden.

De tweede prijs die uitgereikt is, was het gouden horloge dit is ook een vrijwilligersprijs met een aantal verschillen. De prijs mag uitgereikt worden aan op basis van een bijgeleverd reglement, een ieder die lid is van spado komt in aanmerking en men hoeft niet persé iets bijzonders te hebben gedaan het mag ook iets geks of vreemds zijn. En het mooiste is dat de persoon die hem heeft ontvangen een opvolger kiest. Voor corona werd de prijs uitgereikt aan Ferry Leutscher, hij heeft hem drie jaar in zijn bezit gehad en mocht een nieuwe eigenaar uitzoeken. Ferry gaf in zijn praatje aan dat hij hoopt dat er binnen de vereniging de komende jaren meer onderlinge verbondenheid ontstaat tussen weg en baan, daarom heeft hij iemand van de baan als opvolger aangewezen met de voorwaarde dat deze persoon weer een opvolger kiest bij de wegatletiek. 

De persoon die het gouden horloge heeft mogen ontvangen is bijna dagelijks bij spado te vinden op de baan of in het clubhuis, het is een stille kracht en dat zijn de mensen die vaak vergeten worden in zijn ogen dan ook een meer dan terechte opvolger, Marco Vermond heeft de prijs dit jaar in ontvangst mogen nemen en zal hem volgend jaar tijdens de kerstborrel weer uitreiken aan zijn opvolger.

Hans en Marco bedankt voor jullie geweldige inzet en gefeliciteerd met de terechte waardering en blijf vooral zo doorgaan!