AV SPADO ontvangt in juni 2023 de atletiektoppers van morgen voor het NK U20 & U18. Het Nationaal Kampioenschap voor atleten van 16 t/m 19 jaar vindt plaats op Sportpark Rozenoord op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni 2023. De moderne atletiekbaan met 8 rondbanen vormt volgend jaar het strijdtoneel voor zo’n 1000 atleten die de titels zullen verdelen op alle loop- en technische nummers. Toppers kunnen zich hierbij nog kwalificeren voor daaropvolgende EK’s.

De Atletiekunie was zeer ingenomen met het bidbook van de Bergse atletiekvereniging voor het NK U20 & U18. SPADO heeft in het verleden al heel wat grote wedstrijden georganiseerd. Zo vonden er eerder NK’s voor junioren en senioren plaats in Bergen op Zoom en in 2014 de INAS European Championships met zelfs het onderdeel kogelstoten op de Grote Markt.

De komst van zo veel atleten, coaches en niet te vergeten enthousiaste toeschouwers vraagt natuurlijk om een bijzondere aankleding van de atletiekbaan en sportpark Rozenoord. Een werkgroep, onder leiding van oud-voorzitter Leon van Loon, buigt zich al enige tijd over de opzet van het NK in 2023. Wie AV SPADO een beetje kent, weet dat het atleten sporttechnisch en bezoekers qua verzorging en sfeer op 23, 24 en 25 juni 2023 aan niets zal ontbreken. Rozenoord zal de sfeer ademen van sport op hoog niveau en de bourgondische uitstraling hebben die Bergen op Zoom kenmerkt. Zo’n 400 vrijwilligers zullen zich inspannen om dit alles te realiseren. In de aanloop naar het NK U20 & U18 laat SPADO absoluut van zich horen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *