Een van de mooiste en misschien wel DE zwaarste marathon van Nederland is in mijn optiek de door Spado georganiseerde Brabantse Wal Marathon. In 2016 is de start van dit geweldige evenement weer naar sportpark Rozenoord gehaald en ook de finish eindigt sindsdien weer op onze mooie baan. De edities van 2017, 2018 en 2019 waren niet alleen door het parcours erg zwaar maar het was deze edities ook tropisch warm. Dit bracht voor de organisatie toch wel wat extra spanning en overleg met zich mee. In 2020 en 2021 strooide Corona roet in het eten en moesten we noodgedwongen dit mooie evenement annuleren.

Dit jaar mocht de werkgroep weer een mooi evenement neerzetten, weer een mooie teamprestatie die wederom resulteerde in een geweldig geslaagd evenement. Aan het eind van dit evenement kwam er ook een eind aan de termijn die ik als voorzitter wilde volmaken. Voor mij zelf had ik gezegd dat ik het 5 jaar zou doen mede door corona zijn dit er 6 geworden en heb ik 4 geweldige edities de werkgroep mogen voorzitten.

Ik heb in die 6 jaren en 4 edities een hoop ervaring op mogen doen in het organiseren van een evenement. Dit heb ik zeker niet alleen gedaan, er staat een geweldig team dat graag verder wil gaan wanneer de juiste kandidaat zich aandient. Als voorzitter heb je heel veel steun aan het team dat er staat, zij regelen alles zelf wat je als voorzitter de ruimte geeft om je eigen taken aan te pakken.

Het takenpakket van alle teamleden staat inmiddels omschreven in een draaiboek dat beschikbaar is en het komende jaar ben ik als vraagbaak beschikbaar om je de weg te wijzen in deze prachtige uitdaging.

Ben jij die enthousiasteling die het wel ziet zitten om de rol als voorzitter van de werkgroep over te nemen of wat meer informatie willen dan kun je contact opnemen met Marijn Verdult via wegatletiek@spado.nl

Met sportieve groet,

Voormalig voorzitter werkgroep Brabantse Wal Marathon