Op zaterdag 20 april 2024 vindt op de atletiekbaan van sportpark Rozenoord de jaarlijkse Dirk Kuyt Foundation Frame Running Cup plaats. Een running frame is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. Tot aan mei 2021 heette de sport RaceRunning en het running frame heette RaceRunner.

De wedstrijd vindt voor de zevende keer plaats en is het officieus nederlands kampioenschap. De organisatie is in handen van atletiekvereniging Spado in samenwerking met de landelijke stichting ‘Frame Running Nederland’. De wedstrijd staat open voor alle verenigingen en voor atleten die niet zijn aangesloten bij verenigingen. Ook mogen atleten uit het buitenland deelnemen, buiten mededinging. Er zal in drie categorieën gestreden worden om de prijzen en er worden ca. 80 atleten verwacht.

Als één van de ambassadeurs van de Dirk Kuyt Foundation komt Jens Toornstra naar sportpark Rozenoord. Jens is als profvoetballer begonnen bij ADO Den Haag, vervolgende zijn carrière bij FC Utrecht en kende zijn grootste successen bij Feyenoord. Met Feyenoord won hij de KNVB-Beker (2016, 2018) en de landstitel (2017). Jens speelt nu bij FC Utrecht.

Geïnteresseerde atleten kunnen zich inschrijven op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/40180/. Mocht je iemand kennen die ook rollator of rolstoelafhankelijk is, niet is lid van een atletiekvereniging, maar wel mee wil doen, dan is hij/zij van harte welkom. Je kan hiervoor een mail sturen aan framerunning@spado.nl