Vorig weekend tijdens de CPC in den Haag liep Rietje Corstens een Nederlands record V75+ op de 1/2 Marathon in een tijd van 01:59:22u (Gun-tijd) en 1:58:05u (Chip-tijd) en was daarmee ook 1e in haar wedstrijdcategorie.
Ze stond deze keer in het goede startvak, maar nog steeds op 50 meter van de startstreep. Het oude record stond op 2:03:19u (2022).

Dit was haar 3e poging omdat ze vorig jaar ook het record al had verbeterd, maar toen geen licentie meer had. Datzelfde jaar, in Amsterdam, liep ze ook onder de 2 uur en daar ging het mis met de Gun-tijd en de Chip-tijd en haar record kon niet erkend worden door de KNAU.

Nu was alles dan wel in orde, schoenen getest, officiële aanvraag ingediend, enz.. We hopen dat ze met deze prestatie ook een stimulans zal zijn voor de oudere weg-atleten bij Spado die nog steeds actief met hun sport bezig zijn!


Website NN/CPC:

75+
Bijna een uur na de glorieuze binnenkomst van Abdi Nageeye valt er nog een Nederlands record te noteren. In de categorie vrouwen boven 75 jaar finisht Rietje Corstens in 1.59.22. De voormalige secretaresse uit Bergen op Zoom, is 76 jaar, heeft drie kinderen en zeven kleinkinderen. ,,Je moet ze een goed voorbeeld geven hè,’’ houdt ze iedereen lachend voor.

,,Ik ben op mijn 60ste begonnen met hardlopen. Ik tenniste altijd, maar wilde graag nog iets ‘geks’ doen. Dat is de marathon geworden. Ik kwam terecht in een loopgroep en heb er inmiddels als lid van Spado zestien gelopen, de helft in het buitenland. En dit is alweer mijn twaalfde ‘CPC’. Echtgenoot Igno Woltring filmt trots hoe zijn vrouw vertelt over haar bijzondere carrière: ,,Wat een prestatie! Voor zoiets heb ik het wel over om zo lang te moeten staan.’’